Financiële planning

Uw leven en de wereld om u heen is dynamisch. Dat geldt ook voor de belastingwetgeving, het zorgstelsel, erfrecht en de pensioenwetgeving. Daardoor veranderen uw inkomens- en vermogenspositie continu. Maar het kan ook zo zijn dat u flink wilt sparen of een lening of tweede hypotheek wilt afsluiten. Ook daardoor verandert u inkomens- en vermogenspositie. Financiële planning helpt u grip en overzicht te houden op financieel, fiscaal en juridisch gebied.

Wat is financiële planning?
Financiële Planning is het in kaart brengen van uw huidige en toekomstige persoonlijke financiële situatie. Onze financieel planner brengt samen met u alle inkomens-, vermogens- en erfrechterlijke kwesties in kaart. Denk hierbij aan uw pensioen of hypotheek. De financieel planners bij Kuik financieel maatwerk baseren uw financiële planning op de meest actuele ontwikkelingen op fiscaal, juridisch en economisch gebied.

De financiële planners bij Kuik financieel maatwerk zijn aangesloten bij de Federatie Financieel Planners. Door de gedegen opleiding van en gedragscode van FFP zijn onze financiële planners in staat om u een betrouwbaar en onafhankelijk advies te geven over uw financiële situatie nu en in de toekomst.

Het leven is een financieel plaatje
Alle grote gebeurtenissen zoals een huwelijk, geboorte van uw kind, verhuizing, bedrijfsoverdracht  of het verliezen van uw baan, hebben direct effect op uw financiële positie. Als zoiets zich voordoet, dan is het prettig als u met behulp van financiële planning overzicht kunt houden. Onze financiële adviseurs brengen graag samen met u uw huidige en toekomstige financiële positie in beeld. Vervolgens adviseren zij u hoe u met behulp van financiële planning grip op uw financiën kunt houden. Ook denkt de financieel adviseur graag met u mee over het afsluiten van de juiste verzekeringen, de samenstelling van uw beleggingsportefeuille of het kiezen van de juiste hypotheekvorm. Wilt u een betrouwbaar en onafhankelijk advies van onze financiële adviseurs? Neem dan contact met ons op.

 

— TIPS —

Bespaar belasting op uw vermogen
U betaalt 1,2% belasting over voordeel dat u haalt uit sparen en beleggen. Echter, per persoon is een bepaald bedrag aan vermogen vrijgesteld. Zijn uw partner en u fiscale partners en heeft de één meer vermogen dan de ander?  Dan kan de niet-vermogende zijn of haar vrijstelling aan de vermogende partner geven. Die betaalt dan minder belasting. Op www.belastingdienst.nl vindt u hier alles over. Natuurlijk kunt ook contact opnemen met onze financiële adviseurs voor meer informatie.

Maak een financieel plan
Het in kaart brengen van uw totale financiële huishouding levert u overzicht, rust en zekerheid op. Met een goed financieel plan gaat u met vertrouwen de toekomst tegemoet. Onze financiële adviseurs vertellen u graag meer over de voordelen van financiële planning.

Begin tijdig met schenken
Kapitaal opbouwen door sparen of beleggen: u doet het voor uzelf en/of voor uw kinderen en niet voor de Belastingdienst. Jaarlijks kunt u belastingvrij een bepaald bedrag aan uw kinderen schenken en het kan verstandig zijn om daar tijdig mee te beginnen. Tevens zijn er ruimere schenkingsmogelijkheden in verband met het verwerven van een eigen woning. Op www.belastingdienst.nl leest u alles over het schenken en de belastingvrije bedragen. Of vraag het aan onze financiële adviseurs. Ook dit is financiële planning!