Employee benefits

Als ondernemer weet u dat uw medewerkers in grote mate bijdragen aan het succes van uw onderneming. Dan is het belangrijk dat zij met plezier naar hun werk gaan. Goede secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden dragen daar aan bij.

Waarom personeelsvoorzieningen (employee benefits)?

  • Medewerkers willen op meer manieren worden gewaardeerd en beloond
  • Een afgewogen pakket maakt u een aantrekkelijke werkgever voor gemotiveerde en goed gekwalificeerde medewerkers
  • Een goede pensioenregeling staat op nummer een van de meeste gewaardeerde voorzieningen
  • Het stimuleren van een gezonde leefstijl

Welke personeelsvoorzieningen?
Welke employee benefits u beschikbaar stelt aan uw personeel, is aan u. U kunt het pakket beperken tot het hoogstnoodzakelijke of kiezen voor een groot aantal financiële, sociale en praktische regelingen. Wij adviseren u graag over:

  • Een uitgebalanceerd pakket dat het beste past bij uw medewerkers
  • Hoe u uw investering kunt beperken
  • Het optimaal benutten van de fiscale voordelen

Goede personeelsvoorzieningen, daar heeft iedereen baat bij. Neem voor een gedegen advies contact met ons op. Sluit u via Kuik financieel maatwerk een employee benefitpakket af? Dan nemen wij u al het werk uit handen en lichten het pakket personeelsvoorzieningen graag toe aan uw medewerkers.

 

— TIPS —
Houd uw medewerkers fit
Fitte medewerkers zijn productiever dan werknemers met een slechte conditie. Als ondernemer – met hulp van de fiscus – kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van uw personeel. Zo kunt u uw medewerkers belastingvrij bedrijfsfitness aanbieden of de kosten daarvoor vergoeden. Maar u kunt ook de door uw medewerker aangeschafte fiets vergoeden en de kosten als bedrijfskosten opvoeren.

Meer weten over voorzieningen waar u en uw medewerkers beter van worden? Neem contact met ons op.

 

— Intermediair populairst als pensioenadviseur
Uit onderzoek van Legal & General blijkt dat bij ondernemingen met vijf tot zeven werknemers, maar liefst 64 procent kiest voor het intermediair als adviseur van tweedepijlerpensioen. Slechts acht procent van de ondernemers voert alle werkzaamheden rondom het afsluiten en beheren van de pensioenregeling volledig zelf uit. Dit zijn vaak de grotere MKB-bedrijven.

Kwaliteit en betaalbaarheid
Dat het merendeel van de ondernemers kiezen voor een onafhankelijk financieel adviseur heeft een reden. Intermediairs – zoals Kuik financieel maatwerk – kennen de producten en achterliggende (belasting)wetgeving. Daarbij begrijpen wij de situatie waarin MKB-bedrijven verkeren. Bij het adviseren kijken we naar alle financiële mogelijkheden van uw onderneming en staan de kwaliteit en betaalbaarheid van de pensioenregeling centraal.

Goed advies
Een pensioenregeling voor uw medewerkers sluit u niet zomaar af, want u wilt u uw werknemers iets bieden waar ze blij mee zijn. Maar u wilt ook weten wat het kost, hoe die kosten zich ontwikkelen en hoe zich dat verhoudt ten opzicht van de loonsom. Kortom: allemaal vragen waarop wij u een antwoord kunnen geven. Maak een afspraak en kom langs op ons kantoor in Meppel, zodat wij alle tijd kunnen nemen om u goed te adviseren. Neem contact (= link naar contactformulier onder ‘Service’) met ons op voor het maken van een afspraak.