Hypotheken

U heeft het huis van uw dromen gevonden en staat op het punt een grote financiële verplichting aan te gaan: het afsluiten van een hypotheek. Maar heeft u zich goed laten voorlichten door een erkend hypothecair planner of erkend hypotheekadviseur? Of heeft u zelf allerlei gegevens opgezocht?

Natuurlijk kunt u zelf informatie vergaren over de verschillende hypotheekvormen die er zijn. Maar dan is de kans groot dat u belangrijke – in uw voordeel – informatie mist. Daarom raden wij u aan om onze hypotheekadviseur in te schakelen. Hij stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hypotheken en kan u behoeden voor het afsluiten van een hypotheek die niet bij uw persoonlijke situatie past.

Waar moet u bijvoorbeeld over nadenken voordat u een hypotheek afsluit:

  • Hoeveel kunt u lenen?
  • Hoeveel risico bent u bereid te nemen?
  • Hoe kiest u uit meer dan 10 hypotheekvormen?
  • Hoe kiest u uit alle aanbieders?
  • Hoe houdt u uw maandlasten laag?
  • Hoe weet u of de hypotheek u over 5 of 10 jaar ook nog past?

Onze hypotheekadviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Nieuwe hypotheekregels
Per 1 januari 2013 zijn er nieuwe hypotheekregels van kracht. Zo mag uw hypotheek in 2014 maximaal 104 procent van de marktwaarde van de woning bedragen. De komende jaren daalt dit percentage verder. Het percentage dat u aan overdrachtsbelasting betaalt bedraagt definitief 2%. Ook zijn er wijzigingen doorgevoerd in de aflossingsvormen.

Onze hypotheekadviseur kan u precies voorrekenen wat de nieuwe regelgeving betekent voor de hoogte van uw af te sluiten hypotheek. Of misschien wilt u uw huidige hypotheek wel over sluiten. Ook daar kan de hypothecair planner van Kuik financieel maatwerk u bij helpen.

— TIPS —
Bespaar op het notaristarief
Het loont de moeite om bij verschillende notarissen te informeren naar het tarief van het opmaken van een hypotheek- of eigendomsakte. Die kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Op www.notaristarieven.nl treft u meer informatie aan.

Betaal niet onnodig toptoeslag
Als u in het verleden een tophypotheek heeft afgesloten en de WOZ-waarde van uw woning is inmiddels gestegen, dan betaalt u misschien ten onrechte een ‘toptoeslag’. Onze hypotheekadviseur in Meppel rekent dat graag voor u uit.

Geen onzekerheid over uw woonlasten
Met een inkomens- of woonlastenverzekering verzekert u (een gedeelte van) uw woonlasten. Wordt u werkloos of arbeidsongeschikt? Dan ontvangt u maandelijks een bedrag om toch uw woonlasten te kunnen betalen. Een prettige zekerheid in onzekere tijden.