Verzekeringen

Wat dekt de ene verzekering wel en de andere niet? En tegen welke voorwaarden? Onze assurantieadviseurs geven u graag antwoord op deze vragen. Van inboedel- tot reisverzekering, bij Kuik financieel maatwerk kunt u terecht voor allerlei verzekeringen.

Inboedel- en opstalverzekering
Samen met u inventariseert onze assurantieadviseur uw situatie en welke verzekeringswensen u heeft. Want, is het echt nodig dat u alles verzekert? En, heeft u zaken verzekerd tegen de juiste waarde? Bijvoorbeeld uw woning. Alles wat aard- en nagelvast zit (niet verhuisbaar is) behoort tot de woning en verzekert u via de opstalverzekering. Datgene wat wel verhuisbaar is, valt onder de inboedelverzekering. Hoe lang geleden is het dat uw verzekeringen zijn aangepast aan uw huidige omstandigheden? Onze assurantieadviseur geeft u hierover graag een passend verzekeringsadvies! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Autoverzekering
Recent hebben veel verzekeraars de premies van autoverzekeringen fors verhoogd. Dan is het handig om diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Daarbij speelt een goedkopere premie uiteraard een rol, maar het is net zo belangrijk om alle voorwaarden met elkaar te vergelijken. U wilt toch niet bedrogen uitkomen op het moment dat u een beroep moet doen op uw autoverzekering. Uiteraard kunnen wij u ook adviseren over het verzekeren van een oldtimer of een tweede auto. Neem contact op met onze assurantieadviseur voor een passend verzekeringsadvies voor uw heilige koe.

Rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering
Door de economisch turbulente tijden is het aantal beroepen op een rechtsbijstandverzekering fors toegenomen. De stijging is vooral toe te schrijven aan het grote aantal arbeidsconflicten. En als u zich verzekert voor rechtshulp, dan wilt u ook de garantie dat u gedegen juridische bijstand krijgt als u die nodig heeft. Let dan ook goed op de verschillen tussen de verschillende verzekeringen, zodat u niet de kat in de zak koopt.

Kleine of grote schades door u toegebracht aan derden; het kan altijd gebeuren. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen de financiële consequenties hiervan. Om verzekerd te zijn van de juiste hulp bij dit soort zaken, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Voorkom teleurstellingen en neem contact met onze assurantieadviseur op voor een persoonlijk advies over uw rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekering.

Reis- en annuleringsverzekering
Een reis- en annuleringsverzekering afsluiten bij het boeken van een (korte)vakantie of langere reis lijkt vanzelfsprekend. Maar wat dekken deze verzekeringen precies? Waar heeft u recht op als u uw reis wilt annuleren omdat u uw baan heeft verloren? Of als uw vlucht niet door kan gaan vanwege plotseling uitgebroken oproer in het land van bestemming?

Daarbij kunt u door overlap met andere verzekeringen oververzekerd zijn. Bijvoorbeeld voor dekking van kosten van medische zorg in het buitenland. Of omdat u betaalt voor een werelddekking terwijl u een weekendje Parijs heeft geboekt. Dat vinden wij zonde van uw geld. Daarom krijgt u bij ons een goed advies over uw reis- en annuleringsverzekering. Neem contact contact met onze assurantieadviseur op voor een goed verzekeringsadvies.

 

— TIPS EN VEELGESTELDE VRAGEN
Voorkom onderverzekering
Het gebeurt vaak dat de opstal- of inboedelverzekering na het afsluiten niet meer worden bijgesteld. Dat, terwijl in de in de loop der jaren de waarde van uw huis door verbouwingen of renovaties wel toeneemt. Daarom is het belangrijk dat uw opstalverzekering meegroeit. Dat geldt ook voor uw inboedelverzekering, want tijdens uw leven koopt u nieuwe spullen en neemt de waarde van uw inboedel toe. Als uw verzekering nog gebaseerd is op de waarde van uw ‘oude’ inboedel, kan dat tot gevolg hebben dat u bij schade niet de volledige waarde krijgt uitgekeerd. Voorkom onderverzekering en check regelmatig of er nog voldoende dekking is. Onze assurantieadviseur helpt u daar uiteraard graag bij.

Wat is de bonus-malusregeling?
Veel verzekeraars hebben een eigen bonus-malusregeling (no-claimkorting). Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de premie. Veroorzaakt u schade, dan kan het zijn dat u het volgende jaar meer premie betaalt omdat uw opgebouwde korting is verminderd. Bij sommige maatschappijen kunt u uw bonus-malusregeling beschermen met een bonusbeschermingsverzekering. Hierdoor vermindert bij schade niet direct de opgebouwde korting.

Betaal geen dubbele premie
Controleer voordat u een rechtsbijstandsverzekering afsluit of u op andere manieren al gedeeltelijk verzekerd bent voor juridische bijstand, bijvoorbeeld via uw autoverzekering. U hoeft in dat geval de module ‘verkeer’ niet mee te verzekeren in uw rechtsbijstandsverzekering en bespaart u premie!

Vaker op reis
Gaat u vaker op reis dan kan het handig en voordelig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Wij hebben dat zo voor u geregeld en u bent vervolgens het hele jaar door goed verzekerd.

 

Zorgverzekeringen

In Nederland is iedereen verplicht zich te verzekeren tegen de basisziektekosten. In 2014 zijn de zorgpremies gewijzigd, de verzekerde dekkingen binnen het basis- en aanvullende pakket beperkt of uitgebreid en is het eigen risico verhoogd. Uiteraard staat er ook voor volgend jaar weer het nodige te gebeuren. Indien u wilt kunt u eenmaal per jaar wisselen van verzekeraar. Denkt u erover om dit te doen? Dan is het verstandig om de verschillende zorgaanbieders met elkaar te vergelijken. Onze adviseurs helpen u daar graag bij. Zij ‘ontzorgen’ u door:

  • Te inventariseren welke zorg u nodig heeft
  • De zorgverzekeringen met de beste dekkingen te selecteren
  • De verzekeraars met de gunstigste premies te selecteren
  • U een afgewogen advies te geven, volledig toegespitst op uw situatie
  • Uw recht op zorgtoeslag te controleren
  • Gratis uw nieuwe zorgverzekering aan te vragen en uw oude op te zeggen.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tijdens een persoonlijk gesprek gaan wij op zoek naar de zorgverzekering die het beste bij u past.

Zorgverzekeraars
Kuik financieel maatwerk is gespecialiseerd in zorgverzekeringen en heeft diverse mogelijkheden voor uw zorgverzekering. Uit ons ruime assortiment van zorgverzekeringen kunnen wij u ongetwijfeld een passende aanbieding doen.